Visma

Casefilm med dramatisk udd

En IT-attack som släckte hela kommunen. En kund med höga förväntningar. I två filmer berättar Vismas kunder själva om stödet de fått och Visma som samarbetspartner.

Bakgrund

Aktörer inom offentlig sektor har mycket att lära av varandra. Visma märkte hur deras kunder ofta frågade hur andra gjorde; vilka system hade kommun A valt, hur jobbade kommun B med IT-säkerhet?

Uppdrag

För att besvara kundernas frågor och visa hur Visma stöttar sina kunder valde man att låta KWD Studio producera två kundcase-filmer. I två filmer beskriver Kalix respektive Gävle kommun själva hur deras arbete effektiviserats och säkerheten stärkts med hjälp av Vismas produkter och tjänster. KWD Studio arbetade fram format inklusive koncept, tonalitet och manus, samt regisserade och projektstyrde produktionerna. Inspelning skedde på plats i respektive kommunhus.

Resultat

Effektiva lönesystem och stabil IT-säkerhet låter kanske inte som några kioskvältare. Men med hjälp av noga utvalda miljöer, ett gediget förarbete med djupintervjuer av de kommunanställda och ett skickligt team för foto, ljud och ljus blev resultatet två fina, engagerande filmer med stark närvaro och effektivt berättande.

Blir du också nyfiken på kundcase? Kontakta oss på hej@kwdstudio.se

Produktioner

Kalix kommun
Gävle Kommun

Fler uppdrag